Silhouette

Silhouette Cameo®4 nožići i alati

Kupili ste Silhouette Cameo®4 i sada Vam nije jasno koje sve alate i dodatke možete koristiti? Koji se za što koristi? Naravno da je u početku moguće da takve stvari nisu jasno no Silhouette je tu napravio izvrsnu stvar. Sam Silhouette Cameo®4 je toliko user friendly da i ne morate previše toga pamtiti.

Silhouette Studio koji korisite za rad sa Silhouette Cameo®4 automatski prepoznaje alat. Nakon što umetnete alat, uređaj prilagođava postavke prema njemu.

Ovdje ćemo predstaviti i pojasniti koji alat se za što koristi. Ovi alati se isključivo koriste s Silhouette Cameo®4 u drugom nosiocu alata.

ROTARY BLADE ZA CAMEO 4

Rezanje tkanine bez posebnih držača.

Rotirajuća oštrica (Rotary Blade) za Cameo 4 pruža alternativni način rezanja tako da se oštrica kotrlja po vašem materijalu. To vam omogućuje rezanje raznih specijalnih materijala uključujući pamučne tkanine, kožu, filc, vunu i još mnogo toga, bez posebnih držača. Prozirna podloga za rezanje (cutting mat) može se preporučiti za upotrebu s nekim materijalima kada koristite rotacijsku oštricu za Silhouette Cameo 4.

CRAFT BLADE ZA CAMEO 4

Rezanje debljih materijala.

3mm Kraft Blade nožić za Cameo4 omogućuje Vam rezanje spacijalnih materijala kao što su acetat (sintetički materijal sličan svili), craft pjena, koža i još mnogo drugih materijala. 3mm dubina zareza dizajnirana je posebno kako bi Cameo4 bio u mogućnosti rezati deblje materijale.

AUTOBLADE ZA CAMEO 4

Prepustite Cameo-u da sav posao obavi umjesto Vas.

AutoBlade 2 dostupan je isključivo za Cameo 4 rezače. Prilikom korištenja AutoBlade nožića nije potrebno podešavati oštricu već jednostavno to prepustite uređaju da obavi umjesto Vas. Silhouette Studio prepoznati će alat kada ga umetnete u uređaj te preporučiti postavke rezanja za uobičajene vrste materijala a Vi ih svakako možete prilagoditi po svojim željama. Nakon toga, kada pošaljete svoj dizajn na Silhouette, uređaj će automatski podesiti Vaš AutoBlade na postavke oštrice koje ste odabrali u Silhouette Studio-u.

PUNCH TOOL ZA CAMEO 4

Punch tool namjenjen je za označavanje prostora izrezanog dizajna kako biste znali koji dio treba ukloniti

Pomoću Punch tool-a za Cameo 4 možete označiti točne pozicije dijelova folije ili vinyla koje treba očistiti (ukloniti). Kada radite s jako zahtjevnim dizajnima te mnogo detalja, ponekad je moguće pogubiti se te sa podloge odstraniti dijelove folije koji su dio dizajna. Sada to biše nije slučaj. Kada umetnete Punch tool u uređaj, silhouette Studio će zatražiti da odaberete koji dio je potrebno označiti – negativni prostor (kao što je vinil naljepnica) ili pozitivni prostor (tijelo motiva). Nakon toga Punch tool će označiti ta mjesta kako bi ubrzao čišćenje vinyla ili trasnfer folije ne ostavljajući Vam prostora za greškom.

PEN HOLDER ZA CAMEO 4

Pretvorite svoje Cameo® 4 u ploter koriteći Pen Holder i Vaše najdraže boje.

Koristeći Pen holder, Vaš uređaj možete pretvoriti u stroj za crtanje. Ovisno o adapteru možete koristiti Silhouette boje za crtanje ali jednako tako možete koristiti i Vaše standardne boje i flomastere koje koristite i inače. Korištenjem Pen Holder-a Vaš Silhouette uređaj pretvara se u all-in-one uređaj za sve namjene.