Blog

Najbitnije kod odabira termo preša

Najbitnije kod odabira termo preša

Pitanje koje se često pojavljuje na forumima i raznim grupama o sublimaciji je koju vrstu termo preše trebam?
Da li je potrebna posebna termo preša za šalice? Koje dimenzije preša treba biti? Da li će jeftine termo preše sa eBay-a raditi? Kojeg proizvođača termo perša iskusniji korisnici preporučuju?
Kupnja termo preše često nije jeftinija kupnja i logično je da se pojavljuje mnogo pitanja. Kako se prodajom sublimacijske opreme i proizvoda bavimo duži niz godina, pokušati ćemo odgovoriti na neka od tih pitanja:

Q1. Da li je potrebna drugačija termo preša za proizvode koji nisu ravne površine?
Za veliku većinu proizvoda, DA. Kape, šalice, tanjuri,… sve što nije ravne površine zahtjeva termo prešu sa oblikom grijača za određeni proizvod.
Termo preša za kape ima zakrivljen grijač koji će omogučiti sublimacijski tisak na šilm ili tijelo kape. termo preša za šalice uglavnom je zamišljena za tisak na različite veličine i oblike šalica.

Q2. Koliko velika termo preša treba biti?
Koji je najveći proizvod koji mislite raditi?
Odgovor na to pitanje će pomoći kod odluke koliko velika radna površina termo preše mora biti da zadovolji Vaše potrebe.
Imajte na umu da male termo preše vjeorjatno imaju i najmanju cijenu no  nisu uvijek odgovarajuće za proizvode koje želite raditi.
Kod odluke treba uzeti u obzir koliko često će se sam uređaj koristiti i koliko vremenski u danu. Ovisno o tome treba uzeti u obzir poluautomatske termo preše, automatske, ili termo preše sa više radnih gnjezda. Ove opcije će vjerojatno podići cijenu same termo preše no uštediti će jako puno vremena kod izrade.

Q3. Da li jeftina termo preša vrijedi tih novaca?
Postoji jako puno proizvođača termo preša iz Kine, sa cijenama koje na ebay-u ili nekoj drugoj stranici mogu izgledai jako primamljivo ako imati mali buđet. Dvije stvari treba imati na umu prije nego napravite takvu kupovinu:
1. Kako ćete riješiti servis ukoliko dođe do kvara
2. Hoće li jeftino biti i precizno i pouzdano?
Kvalitetan, pouzdan servis i brza podrška može produljiti radni vrijek uređaja i brzo Vas vratiti u posao. Jeftini uređaji mogu imati ozbiljnih problema oko stabilnosti i preciznosti kod temperatura a to je jedna od najbtinijh karakteristika kod termo preša koja Vam je potrebna.
U svakom slučaju, jeftini uređaj nije nužno i loša odluka no svakako treba uzeti u obzir servis i tehničku podršku.

Natrag na listu

Povezane objave